Αναφέρει η Μητρόπολη Σύρου:

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ , ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την ευκαιρία της ετησιας εορτής της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα, παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ.Κωνστ. Κουκά, των Πολιτευτών των Κυκλάδων κας Αικ.Μονογιού και κ.κ. Φίλιππά Φόρτωμα και Κωστόπουλου, της Αντιδημάρχου Καλλλιθέας κας Άννας Γιαννάκου- Πάσχου, του Μυκονίου Αντιδημάρχου Πειραιώς κ. Αλεξάνδρου Αργουδέλη, του Προέδρου του Σωματείου Μικρών Κυκλάδων κ.Πασχ. Συρίγου, της Προέδρου των Ιητών, Εκπροσώπου των Μηλιακών Σωματείων, της Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς Μυκόνου, κας Ευγ. Χανιώτη, του Δημοσιογράφου κ. Μονεμβασιώτη και πλήθους Ανωμεριτών και Μυκονίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, την οποία πλαισίωσε Τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, προς τα Γραφεία της Αδελφότητος,όπου η Διδασκάλισσα του Αρσακείου κα Α. Χανιώτη ανέπτυξε λογοτεχνικά και με τρόπο συναισθηματικό, που προκάλεσε νοσταλγία και συγκίνηση στους ακροατές, με τις παλαιές φωτογραφίες, το θέμα “ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ” και τέλος εδόθησαν τα καθιερωμένα χρηματικά βραβεία προς τους αριστεύσαντες Μυκονίους μαθητές και σπουδαστές Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΙ και ΑΕΙ και Μεταπτυχιακών.

Την Εκδήλωση επέλεξε ο Χορευτικός Σύλλογος “Ανεμόμυλοι”, που παρουσίασε και χόρεψε νησιώτικα παραδοσικά τραγούδια.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.