Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, λόγω της πρόσφατης υπαγωγής της Σύρου σε επίπεδο αυξημένου υγειονομικού κινδύνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε σήμερα το πρωί τη Θεία Λειτουργία, η οποία αναμεταδιδόταν απ' ευθείας από τον περιφερειακό τηλεοπτικό Σταθμο "SYROS TV1".

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική παραβολή “του Ασώτου” , τονίζοντας ιδιαίτερα ότι κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να απελπίζεται, διότι η πατρική αγκαλιά του Θεού είναι πάντοτε ανοικτή για τον οποιονδήποτε μετανοήσαντα, όσα λάθη και εάν έχει διαπράξει, κάτι που συνιστά και την ελπίδα κάθε Χριστιανού ότι καθώς επανευρίσκει τον εαυτό του, βρίσκει ανοικτή και την πόρτα του Πατέρα του.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις δυσκολίες της εποχής, και ιδιαίτερα στις δυσκολίες των νέων να προσαρμοστούν στα δεδομένα μιας οικογένειας, με αυστηρές μάλιστα, αρχές, παρεκάλεσε τους γονείς να έχουν πάντα ανοιχτή την αγκαλιά τους στα παιδιά τους, όταν επιστρέφουν, αλλά και η κοινωνία να δέχεται και να μη περιθωριοποιεί τα “άσωτα” μέλη της, αλλά να τα δέχεται και να τα στηρίζει, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σκληροκαρδία του πρεσβυτέρου αδελφού της παραβολής, στην καρδιά του οποίου δεν υπήρχε χώρος για αγάπη και συγχωρητικότητα, παρ΄ όλο που ήταν πιστός στον πατέρα του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.