Με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιου Παπαδόπουλου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Κυριακής, Χώρας Μυκόνου, παρουσία πολλών πιστών, τιμώντων με προσοχή και τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας την μνήμη της Μεγαλομάρτυρος.

Το θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, ο οποίος αναφέρθηκε στη αυτόβουλη, αυτοπροαίρετη και εθελούσια συμμετοχή του ανθρώπου στην αγιότητα του Θεού και στο βίο της Αγίας Κυριακής, η οποία μετέσχε της αγιότητος με το μαρτύριο του αίματος και τη μαρτυρία της πίστεως.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμ. Γαλανάκη, και τους συνεργάτες του για τον ευπρεπισμό της πανηγύρεως, και τους πιστούς για την παρουσία τους, τους οποίους προέτρεψε να αγαπούν την Ενορία τους και να διαφυλάσσουν, προστατεύουν και συντηρούν όσα κειμήλια οι πατέρες μας κληροδότησαν, παραδίδοντάς τα στις επόμενες γενιές.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τις ημέρες αυτές, για υπηρεσιακούς και ποιμαντικούς λόγους, θα κινείται μεταξύ Τήνου, Σύρου, Μυκόνου, Πάτμου και Πάρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.