Προερχόμενος από τη Μύκονο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αφίχθη σήμερα νωρίς το πρωί στη Σίφνο και αμέσως μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας, όπου ιερούργησε με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, Αρχιμ. Ιωαννικίου και Πρεσβ. Ιωάννου, και την παρουσία πολλών πιστών, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Σίφνου, ο Πρόεδρος του Δήμ. Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος, και ο διατελέσας Έπαρχος, και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλογενούς Σιφνίας.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, και ιδιαίτερα στον επίλογο της Κυριακής προσευχής, περί της εκ μέρους μας συγχωρήσεως των άλλων, ως προϋποθεσης για τη συγχώρηση των δικών μας αμαρτιών από το Θεό.
Ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού και απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον Πρεσβύτερο Ιωάννη Σταυρίκο, τον, με απλότητα και καλωσύνη, συνέκδημο του Αρχιμανδρίτου Ιωαννικίου, και ευχήθηκε σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο, και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την νέα σχολική χρονιά.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα τελέσει τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη Μιχάηλ στην παραθεριστική περιοχή του Βαθέος, επί τη αναμνήσει του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.