Με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της Σερίφου και την παρουσία από νωρίς το πρωί του Δημάρχου της νήσου και πολλών πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στον οποίο είχαν μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχάηλ λείψανο του Αγίου Αθανασίου και εικόνα του σήμερα τιμώμενου Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, ολοκληρώνοντας τη διήμερη ποιμαντική επίσκεψή του στο νησί.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή των Τάλαντων, τονίζοντας ότι τα χαρίσματα που μας προσφέρει ο Θεός πρέπει να τα αξιοποιούμε για το καλό και την πρόοδο του κοινωνικού συνόλου και όχι εγωιστικά για τον εαυτό μας!
Υπεγράμμισε δε ότι ακόμα και όσοι θεωρούμε ότι δεν έχουν κανένα χάρισμα και τους στοχοποιούμε ή τους περιθωριοποιούμε, ακόμη και αυτοί, ως εικόνες του Θεού, διαθέτουν χαρίσματα, τα οποία εμείς οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να τα αναδείξουν και να τους στηρίξουμε ώστε να επανατροχιάσουν τη ζωή τους, αν έχουν χάσει τον αποπροσανατολισμό τους, ώστε να καταστούν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον φιλοτίμως μεριμνώντα για την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Ιερομόναχο Ευδόκιμο Καραπαντελάκη, υπό τις επευφημίες των παρισταμένων οι οποίοι έτσι επισφράγισαν την ορθότητα της επιλογής του!
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε και πάλι τους Σεριφίους για την παρουσία τους στις λειτουργικές εκδηλώσεις και την αγάπη τους και τους συνέστησε να είναι προσεκτικοί, τονίζοντας ότι όπως έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα νικηφόρα πολλούς ορατούς και αόρατους εχθρούς, έτσι, με προσευχή και προσοχή θα νικήσουμε και τον αόρατο εχθρό της πανδημίας, που τόσο έχει αναστατώσει τη ζωή μας!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.