Πολλοί πιστοί, με την τήρηση των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων, προσήλθαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, κατά την πραγματοποιηθείσα εκεί Διενοριακή Σύναξη, κατά την οποία εψάλησαν οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Ταξιάρχου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Ερμουπόλεως, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημ. Κοσμά, εκπροσωπούντος το Δήμο Σύρου- Ερμούπολης, της Διευθύντριας του e-ΕΦΚΑ, της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου και του Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, κ. Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου, ο οποίος ήταν και ο Ομιλητής της Συνάξεως.

Ο κ. Εισαγγελέας ομίλησε παραστατικώτατα, εναργέστατα και διδακτικώτατα για τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος από όργανο μαρτυρίου μετεβλήθη σε όργανο σωτηρίας, τόνισε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μαρτυρίου του Χριστού πάνω στο Σταυρό και υπογράμμισε το χρέος των πιστών, ιδιαίτερα στη δύσκολη σημερινή εποχή, να βαδίζουν προς το Γολγοθά της σύγχρονης κοινωνίας, αίροντας το Σταυρό της ταπεινώσεως και της συγχωρητικότητας.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τον κ. Εισαγγελέα για την εμπνευσμένη ομιλία του, ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού και τους συνεργάτες τους για την άψογη προετοιμασία της Συνάξεως, και όλους τους παραστάντες, προς τους οποίους ευχήθηκε για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Σημειώνεται ότι σε όλους τους πιστούς διενεμήθη έντυπο της Ιεράς Μητροπόλεως με την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.