Προερχόμενος από τη Σίφνο και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ἐπλευσε σήμερα το πρωί στην ιερά νήσο Μήλο και, άμα τη αφίξει του, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας "Κορφιάτισσας", στην Πλάκα, με τη λειτουργική συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και παρεπιδημούντων, και την συνευχητική παρουσία της Επάρχου Μήλου-Σίφνου κας Έλλης Χωριανοπούλου, του Δημάρχου Μήλου, κ. Εμμ. Μικέλη, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου Πρωτοδικών κ. Πασσιαλή, Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, εκπροσωπούσης το Λιμεναρχείο Μήλου, της Προέδρου του Συλλόγου "Οι Φίλοι των Κατακομβών Μήλου" κας Ελένης Χανιώτη, και πολλών πιστών.

Κηρύσσων το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος αρχικά παραλλήλισε τις οικογενειακές εορτές με τις εκκλησιαστικές, λέγων ότι όπως στις οικογενειακές εορτές όλοι οι συγγενείς συναθροίζονται στο σπίτι που εορτάζει και συνευωχούνται, έτσι και στις εκκλησιαστικές εορτές, τα μέλη της πνευματικής οικογένειας, της Ενορίας, συνάγονται στο κοινό σπίτι, τον Ιερό Ναό, και συμμετέχουν στο πνευματικό συμπόσιο της Θείας Λειτουργίας.
Στη συνέχεια, με αφορμἠ το χαρακτηρισμό της Θεοτόκου ως ρίζας της ζωής, που αναφέρεται στην απόληξη τροπαρίου της 9ης Ωδής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Θεοτόκου στην πραγματωση του Σχεδίου της Θείας Οικονομίας και στο ρόλο που κατέχει στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών, τους οποίους προέτρεψε, στις πολλές δυσκολίες της ζωής τους να προστρέχουν προς την κοινή Μητέρα όλων των ανθρώπων την Παναγία, υπό τη σκέπη της Οποίας ευχήθηκε να ευρίσκονται πάντοτε.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει στην Ερμούπολη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.