Στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Νεάπολης Κιάτου μετέβη χθες Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Σάββα Φιλίππου και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη, τέλεσε την Θ. Λειτουργία.

Ο Θεοφιλέστατος άγιος Πρωτοσύγκελλος κηρύττων αναφέρθηκε αρχικά στην μνήμη των Αγίων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου και στη συνέχεια ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, τονίζοντας ότι δεν αρκεί μόνο να ακούουν οι πιστοί τον λόγο του Θεού αλλά θα πρέπει και να υπακούουν σ᾿ αυτόν. Να μην είναι μόνον ακροατές αλλά ποιητές και τηρητές των λόγων του Ι. Ευαγγελίου, όπως οι Άγιοι Πατέρες της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, που άκουσαν και ενστερνίστηκαν τον λόγο του Θεού και καρποφόρησαν καρπούς, τους οποίους η Εκκλησία γεύεται ανά τους αιώνες.

Ολοκληρώνοντας και αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ευχήθηκε να αποτελέσουν όλοι «καλό χωράφι» και ο σπόρος του Ευαγγελίου να ευδοκιμεί στις καρδιές τους, αποδίδοντας καρπούς «τριάκοντα» και «εξήκοντα» και «εκατόν».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.