Στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάτω Διμηνιό λειτούργησε χθες Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος πλαισιούμενος από τους Κληρικούς Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Χρήστο Λούτα και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη.

Στο ευσεβές Εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος, ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής και τόνισε ότι τους οφθαλμούς ο Θεός τους έδωσε όχι μόνο να εξυπηρετείται ο άνθρωπος αλλά και για να βλέπει τα δημιουργήματά Του και ο νους του να ανάγεται στον Δημιουργό Πατέρα και Θεό. Ο θεραπευμένος από τον Χριστό τυφλός της περικοπής με την ανάκτηση του φωτός του δεν είδε τα δημιουργήματα αλλά απευθείας τον Υιό του Θεού, τον Οποίο είχε προ ολίγου αποκαλέσει «Κύριο», δηλαδή «Θεό». Ο Χριστός, τόνισε, είναι ο Μεσσίας, ο Σωτήρας και Λυτρωτής του ανθρωπίνου γένους, είναι το «Φως» του κόσμου.

Οι άνθρωποι δεν βλέπουμε το φώς από μόνοι μας αλλά το βλέπουμε με τον φωτισμό, που μας χαρίζει ο Χριστός με τα σωτηριώδη προστάγματά Του, γιατί ο άνθρωπος που υπακούει και εκτελεί τις εντολές του Χριστού «φωτίζεται» και βλέπει και με τα σωματικά και με τα ψυχικά μάτια και μάλιστα με τα δεύτερα καλύτερα, όπως η Αγία Ματρώνα η Ρωσίδα, που δεν είχε μάτια και όμως έβλεπε εναργώς. Ολοκληρώνοντας το κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος απηύθηνε ευχές εκ μέρους του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε να αξιωθούμε όλοι να γίνουμε «φως»! Τα μάτια μας, η καρδιά μας και ο νους μας να λάμψουν από την παρουσία του Κυρίου μας, προκειμένου να εορτάζουμε κάθε ημέρα την επερχομένη του Χριστού Θεία Γέννηση!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.