Στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μεσσινού τέλεσε την Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 21Δεκεμβρίου 2019.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ευθαλείας Ξύδη, πρεσβυτέρας του Ιερέως π. Αναστασίου Ξύδη, Εφημερίου του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεσσινού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Φενεού. Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας του μνημοσύνου ομίλησε με παρηγορητικούς και υποστηρικτικούς λόγους προς τον π. Αναστάσιο και την οικογένειά του, αναφερόμενοςστο μυστήριο του θανάτου και στο πως η Εκκλησία μας παρηγορεί και στηρίζει τον άνθρωπο στην απώλεια των προσφιλών του και γενικότερα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απλή, ταπεινή και καλή πρεσβυτέρα Ευθαλεία, για την οποία ευχήθηκε να είναι αιωνία η μνήμη της!

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας,με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αρχιερατική Περιφέρεια του Φενεού, απένειμε το οφφίκιο του Σταυροφόρου-Οικονόμου στον Αιδέσ. π. Χρήστο Λάλο, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Στενού,επιβραβεύοντάς τον για την έως τώρα διακονία του, αλλά και προτρέποντάς τον να επιτελεί ταΙερατικά καθήκοντά του θυσιαστικά έχοντας πάντοτε ως πρότυπο τον Γεννηθέντα, Σταυρωθέντα και Αναστάντα Χριστό μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.