Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Εμπορειό της Θήρας ιερούργησε χθες το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος με τη συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Θήρας, Πρωτοπρ. Νικολάου Σιγάλα, του Εφημερίου του Ναού π. Κυριακού και του Αρχιδιάκονου του Αντωνίου, και την παρουσία του Επάρχου και του Αντιδημάρχου Θήρας, του Αρχιπλοιάρχου κ. Γεωργίου Δαρζέντα και πολλών πιστών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στους Πατέρες της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου και στο μήνυμα της ενότητας του εκκλησιαστικού σώματος, με την εκκλησιαστικοποίηση και χριστοποίησή, χωρίς να αφήνουμε χώρο σε αιρέσεις και αιρετικές δοξασίες.

Με αφορμή δε τη χθεσινή παραβολή «του Σπορέως» κάλεσε τους πιστούς να κάνουν την καρδιά τους εύφορο έδαφος, στο οποίο θα καρποφορήσει και θα καρπογονήσει ο λόγος του Κυρίου, για την προκοπή της οικογενειακής και της Ενοριακής τους Κοινότητας, και τους διαβεβαίωσε ότι θα τους έχει πάντα στην καρδιά και την προσευχή του.

Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Θήρας και τον Εφημέριο του Ναού για τη διακονία τους, αναφερθείς για πολλοστή φορά στην προσωπικότητα και την προσφορά στην Εκκλησία και το λαό του Σεβασμιωτάτου κ. Επιφανίου.

Τέλος, διένειμε στα παρόντα παιδιά δώρα και ευχήθηκε σε όλους, αφού τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, για τον προσιόντα χειμώνα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.