Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Γεδεών Τυρνάβου τελέστηκε την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024, ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως κ. Σπυρίδων-Αθανάσιος Σάσσαλος αναφερθείς στην οσιακή βιοτή του Αγίου Ιερωνύμου, τονίζοντας ιδιαιτέρως το χάρισμα της σοφίας με την οποία ο Τριαδικός Θεός τον προίκισε κι εκείνος με τη σειρά του την χρησιμοποίησε και πορεύθηκε μ’ αυτήν αξιοποιώντας την στη διακονία της Εκκλησίας.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ευχήθηκε στον κ. Ιερώνυμο να έχει άλυπη αρχιερατεία και τον συνεχάρη για τον λόγο αληθείας που αρθρώνει, την τόλμη που επιδεικνύει και την προσφορά του τόσο στη Μητροπολιτική του περιφέρεια, όσο και στην Ελλαδική Εκκλησία, ενώ με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία και τον κόπο που υπεβλήθησαν για να έλθουν στον Τύρναβο, εν μέσω καύσωνος.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Λαρίσης απένειμε στους διπλωματούχους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως-Παράρτημα Τυρνάβου, τα ειδικά διπλώματα στην κ. Αντιγόνη Αλαμάνη και στην κ. Ειρήνη Λέντζη, καθώς και δύο αποφοιτήρια στους κ. Αθανάσιο Δαλάκα και κ. Δημήτριο Μπουμπουράκα.

Παρευρέθηκαν εφημέριοι και εκκλησιαστικά συμβούλια από την Αρχιερατική Περιφέρεια Τυρνάβου, ενώ μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, διένειμε τους ευλογηθέντες άρτους και δέχθηκε τις ευχές του ιερού κλήρου και του πιστού λαού της πόλεως του Τυρνάβου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.