ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Επίσκεψη στην έδρα της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ στη Βικτώρια πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου, ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Αντώνης Σαμμούτης.
Τον κ. Σαμμούτη υποδέχθηκε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, παρόντος του Προέδρου της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντωνίου Τσουρδαλάκη.

Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας με πολλή χαρά ενημερώθηκε από τον Θεοφιλέστατο για τις δραστηριότητες και το έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην περιοχή, καθώς και για το όραμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου σχετικά με τη δημιουργία ενός δυναμικού Ελληνικού Πολιτιστικού Πολυχώρου στη Βικτώρια, επίκεντρο του οποίου θα είναι το ιστορικό και διατηρητέο κτίριο της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί».

Εξάλλου, ο κ. Σαμμούτης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί», όπου ο π. Κωνσταντίνος Αποστολέλλης τον ενημέρωσε για την ιστορία του Ναού και για την προέλευση της ευλογημένης εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί». Επίσης, είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.