Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος, δέχθηκε σήμερα τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία, κ. Matthew Kidd, σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση, με την ευκαιρία της αναχώρησης του κ. Kidd από την Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και η πορεία του Κυπριακού προβλήματος σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις. Αναφορές έγιναν επίσης στις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως και στο θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρώτος διορισμός του κ. Kidd το 1980 ήταν στην Κύπρο, όπου υπηρέτησε μέχρι το 1983 ως τρίτος και στη συνέχεια ως δεύτερος Γραμματέας, προτού μετατεθεί ως Support Officer στη Βρετανική Αποστολή στη Νέα Υόρκη.

Μετά από υπηρεσία στο Παρίσι, Αιθιοπία, Γερμανία και ΝΑΤΟ, εστάλη πίσω στην Κύπρο, αυτή τη φορά ως Ύπατος Αρμοστής μεταξύ Μαΐου 2010 και Αυγούστου 2014.

Επέστρεψε για 3η φορά στην Κύπρο, αλλά για δεύτερη ως ΄Υπατος Αρμοστής, τον Ιούλιο του 2016. Ακριβώς στην κρίσιμη περίοδο των διαβουλεύσεων (και πάλιν) για «λύση» και παρευρέθηκε μαζί με την 30μελή ομάδα του Foreign Office στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας πλάι στον υπουργό Ευρώπης της Βρετανίας Sir Alan Duncan.

Ο κ. Kidd θα παραχωρήσει τη θέση του στον αντικαταστάτη του, Stephen Lillie CMG. Ο διπλωμάτης κ. Lillie είχε διοριστεί από τον περασμένο Ιούλιο (2017). Ο κ. Lillie γεννήθηκε το 1966 είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά.

Αξιοπρόσεκτο στην περίπτωση αυτής της αποστολής, είναι ότι ο νέος ΄Υπατος Αρμοστής δεν προέρχεται από τα ευρωπαϊκά τμήματα του υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας αλλά από τα τμήματα που καλύπτουν την Άπω Ανατολή. Μεταξύ 2013 και 2017 υπηρετούσε ως επικεφαλής του τμήματος του Foreign Office για την Ασία και τον Ειρηνικό, μεταξύ 2009 και 2013 υπηρέτησε ως πρέσβης της Αυτού Μεγαλειότητας στη Μανίλα των Φιλιππινών, μεταξύ 2006 και 2009 ήταν επικεφαλής του τμήματος του Foreign Office για την Άπω Ανατολή και ούτω καθ’ εξής από το 1989 που ξεκίνησε να υπηρετεί στην διπλωματική υπηρεσία.

Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.