Στον Ιερό Ναό του αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στη Λευκωσία, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου την Κυριακή του Παραλύτου, 29 Απριλίου 2018, προεξάρχοντας του αρχιερατικού συλλειτούργου, στο οποίο έλαβαν μέρος αρκετοί κληρικοί, ανάμεσα στους οποίους ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας π. Επιφάνιος Αρβανίτης και ο Ιερομόναχος Γρηγόριος, από την Ι. Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη μαρτυρική Κύπρο.

Ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Μάρκου φιλοξενεί αυτές τις μέρες την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης», η οποία φυλάσσεται στον Ιερό καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας.

Την περασμένη Τρίτη 24 Απριλίου 2018 κλήρος και λαός της Κύπρου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, την οποία μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Επιφάνιος Αρβανίτης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία κληρικών της Μητροπόλεως.
Πολλοί ευλαβείς πιστοί από όλη την Κύπρο, οι οποίοι σέβονται ιδιαιτέρως το πρόσωπο της Θεομήτορος και διατηρούν στενότατους δεσμούς με τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, έσπευσαν να ασπαστούν αυτές τις μέρες την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης, να προσευχηθούν στην Παναγία μας και Μητέρα του Θεού και να εναποθέσουν τους πόνους, αγωνίες και μέριμνες της ζωής στην πανσωστική πρόνοιά Της.

Το μεσημέρι της Κυριακής 29 Απριλίου, ο Μακαριώτατος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπολέως Νέας Ιωνίας π. Επιφάνιο και την εκλεκτή συνοδεία του, καθώς επίσης και τον εξ Αγίου Όρους ιερομόναχο Γρηγόριο Κουτλουμουσιανό, στους οποίους παρέθεσε γεύμα και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Τους εξ Ελλάδος φιλοξενουμένους του Μακαριωτάτου συνόδευε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αποστόλου Μάρκου πρωτοπ. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ.

Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.