Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά κ. François-Philippe Champagne έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών .

«Πρώτος σταθμός της περιοδείας μου. Η ελληνική εκκλησία παίζει σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα» υπογράμμισε ο Καναδός υπουργός, και αναφέρθηκε στον σπουδαίο αριθμό Ελλήνων που βρίσκονται στον Καναδά. Μίλησε για την σημαντική προσφορά της Εκκλησίας και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να βρουν θέματα, ώστε να στηρίξουν από κοινό τον λαό και κυρίως τη νεολαία.
«Με χαρά και συγκίνηση σας υποδέχομαι. Για όλους εμάς τους Έλληνες ο Καναδάς είναι μια ιστορία. Είναι μια χώρα που αγκαλιάζει ένα πλήθος Ελλήνων από τα παλιά χρόνια» υπογράμμισε από την πλευρά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Μητρ. Καναδά κ. Σωτήριο αλλά και στον ‘Ελληνα πρέσβη ο οποίος «μας έχει μεταφέρει την ιστορία αλλά και τον τρόπο ζωής του Καναδά».

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη συνεισφορά την Εκκλησίας στην Επανάσταση με την προσφορά της περιουσίας της (χρυσό και ασημι). «Αυτό άλλωστε ήταν, είναι και θα είναι η αποστολή της Εκκλησίας» τόνισε.

«Πιστεύουμε ότι η εκκλησία μπορεί να συνεισφέρει τα μάλα για την κοινωνική συνοχή. Έρχομαι εδώ με αισθήματα πραγματικής αγάπης και φιλίας» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Καναδικής Διπλωματίας.

Μάλιστα, τον προσκάλεσε στον Καναδά τονίζοντας πως οποία εποχή και να πάει είναι πολύ ωραία. Ομολόγησε επίσης ότι έχει αρκετούς Έλληνες φίλους στον Καναδό και πως το ελληνικό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο που έχει φάει στην ζωή του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.