Οικουμενικό Πατριαρχείο:

φωτογραφίες:Yani Kayakoparan

Σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ Καπού και εν συνεχεία τέλεσε τα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ναού.

Όλες οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή ως προς την πιστότητα της αποκατάστασης και των αντιγράφων όπου αυτό ήταν αναγκαίο.

Όλο το κτιριακό συγκρότημα, δίπλα στο ναό βρίσκεται το πέτρινο κτίσμα του Ιερατείου και το παλιό σχολείο το οποίο θα φιλοξενεί τον Σύνδεσμο Μουσικοφίλων της Πόλης με σκοπό να πραγματοποιούνται εκεί εκεί εκπαιδευτικά προγράμματα και μουσικές εκδηλώσεις, κατατάσσεται στα “Κατειλημμένα – Mazbut Vakfı”.

Το κόστος της αποκατάστασης ξεπέρασε τα 1.000.000 δολάρια και την υλοποίηση αυτού του έργου ανέλαβε η Γενική Διοίκηση Βακουφίων.

Στον ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Στον ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Στον ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Στον ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Στον ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Στον ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Στον ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Στον ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Στον ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.