Επίτιμη δημότης Πλατρών ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία το μεσημέρι της Τρίτης περιηγήθηκε σε ορεινές περιοχές της Κύπρου.

Η ΠτΔ έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του χωριού Πλάτρες, ενώ στην κεντρική αίθουσα Γιώργος Σεφέρης του χωριού, αντιπροσωπεία των κατοίκων της παρέδωσε το Χρυσό κλειδί της πόλης, καθώς και τιμητική πλακέτα στην οποία διακρίνεται η Κύπρος.

Νωρίτερα, υποδέχθηκαν την κ. Σακελλαροπούλου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στέγης στην ορεινή Κακοπετριά, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης, ο πρόεδρος του συμπλέγματος Κοινοτήτων Σολέας και Κοινοτάρχης Ευρύχου, Ξενοφών Ξενοφώντος, καθώς και αντιπροσωπεία τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Την ξενάγηση στον ναό και τον χώρο ανέλαβε η αρχαιολογική λειτουργός Φρύνη Χατζηχριστοφή, ενώ ο εκ μέρους τού Μακαριωτάτου θεολόγος π. Μιχαήλ Νικολάου παρουσίασε εν συντομία τη λειτουργική χρήση του ναού διαχρονικά και τη δραστηριοποίηση των πέριξ αυτού χώρων.

Ο π. Μιχαήλ ανέφερε ανάμεσα σε άλλα την ύπαρξη μοναδικών τοιχογραφιών στον ναό, τη διοργάνωση στον χώρο κατασκηνωτικών περιόδων για νέους και νέες από την Κύπρο, αλλά και τη φιλοξενία νέων από τις εκκλησίες τής Μέσης Ανατολής σε κάθε θερινή κατασκηνωτική περίοδο, μία πρωτοβουλία τού Προκαθημένου τής Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Η περιήγηση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έκλεισε με επίσκεψη στην Παναγία του Άρακα, σε κεντρική περιοχή της οροσειράς του Τροόδους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.