Συνεχίστηκαν για 11η μέρα οι εκδηλώσεις στον Αγιο Ελευθέριο Οδού Αχαρνών στο πλαίσιο των «ΕΟΡΤΙΩΝ 2018». Χθες, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις: Στις 6:30 μ.μ. ιερά Παράκληση στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ελευθέριο και την μητέρα αυτού Ανθία. Στις 7:00 μ.μ. ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης μίλησε με : «Ο Άγιος Ελευθέριος, η ζωή και το έργο του».

Με το γνωστό σε ολους μειλίχιο και γλαφυρό ύφος ο π. Ανανίας αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ελευθερίου, ο οποίος γεννήθηκε περί το 150 μ.Χ.

Ο Άγιος Ελευθέριος ξεχώρισε από μικρός – ήταν αυτό που λεμε «παιδί-θαύμα», καθώς θαυματουργούσε από την παιδική ακόμα ηλικία. Ανετράφη κοντά στον Πάπα Ρώμης Ανίκητο, που τον χειροτόνησε διάκονο σε ηλικία 15 ετών, ιερέα 18 ετών, επίσκοπο δε σε ηλικία μόλις 20 ετών. Στάλθηκε να ποιμάνει τους Χριστιανούς στον Αυλώνα της απέναντι ακτής της Αδριατικής, όπου με ζήλο επέδειξε σπουδαία έργα ποιμαντικής και φιλανθρωπίας, προσελκύοντας την προσοχή του διώκτη των Χριστιανών αυτοκράτορα Σεπτιμίου Σεβήρου.

Με γλαφυρή αφήγηση, ο Πανοσιολογιώτατος εξιστόρησε την σύλληψη, την ομολογία και τα συγκλονιστικά θαύματα που επιτέλεσε ο Άγιος Ελευθέριος κατά την διάρκεια των μαρτυρίων του, άλλοτε ομοιάζοντας στους αγίους Τρεις Παίδες εν καμίνω, άλλοτε δε ημερώνοντας και υποτάσσοντας τα άγρια ζώα. Προσευχόταν θερμά για τους διώκτες του, ώστε μετέστρεψε πολλούς στην Χριστιανική Πίστη, από τον στρατηλάτη Φήλικα ως τον έπαρχο Κορέμονα, καθώς και αμέτρητους από την συνοδεία τους. Ο Άγιος Ελευθέριος έφτασε στο τελικό μαρτύριο του αποκεφαλισμού, ακολουθούμενος από την μητέρα του αγία Ανθία που ομοίως μαρτύρησε.

Στις 9:00 Μικρό Απόδειπνο μετά Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο

Στις 9:30 μ.μ. Κατανυκτική Μικρά Αγρυπνία. Λειτούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος Οικονομίδης, Προιστάμενος του Ι.Ν. Γεννήσεως του Χριστού Χριστοκοπίδου. Ο π. Θεοδόσιος μετέφερε προς προσκύνηση ιερό λείψανο του νέου Οσίου Αμφιλοχιου του εν Πάτμω. Επίσης ομίλησε με θέμα «Ο άγιος Αμφιλόχιος της Πάτμου».Έψαλε ο κ. Ιωάννης Καρίνος, φοιτητής του τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.