Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στη Λάρισα το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής, ο Αρχιερατικός εσπερινός του πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και κ. Ιερόθεος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος.

Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, και ο οικείος μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης, αμέσως μετά τη δέηση και την ακολουθία της αρτοκλασίας, ευχαρίστησε πρωτίστως τους Σεβασμιωτάτους για την ευλογητή παρουσία τους και τόνισε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Θεσσαλίας, ιδίως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων σε τομείς της καθημερινότητας, αλλά και για την προετοιμασία της παρούσης πανηγύρεως. Επαίνεσε τον λαό της Λάρισας για τη μεγάλη του συμμετοχή στους εορτασμούς του πολιούχου και τους ευχαρίστησε διότι όχι απλώς συμμετείχαν, αλλά συμμετείχαν προσευχητικά αναδεικνύοντας την ευγένεια και τον πολιτισμό της θεσσαλικής ψυχής. Τέλος, ευχαρίστησε ιδίως την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, η οποία προσήλθε για να λάβει την ευλογία του Αγίου, καθώς και όλους τους πολιτικούς και στρατιωτικούς Άρχοντες της πόλεως και του νομού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.