Στόχος βέβηλων έγινε εκ νέου ο ναός του Γενεθλίου του Τιμίου Προδόμου στο Τούρμπετ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Σύμφωνα με την Μητρόπολη Δαμπροβοσνίας άγνωστοι την περασμένη Δευτέρα πέταξαν πέτρες στον ναό χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στόχος τους ήταν να προκαλέσουν ζημιές και όχι η κλοπή χρημάτων ή αντικειμένων του ναού ανέφεραν οι υπεύθυνοι. Συνολικά προκάλεσαν φορές σε δυο τζάμια του ναού και σε τρία του παρακείμενου πνευματικού κέντρου.

Ο εφημέριος του ναού π. Γκόραν Ζίβκοβιτς κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία διαπίστωσε την πραγματική κατάσταση και διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Η εκκλησία αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος επίθεσης καθώς, όπως ανέφερε ο π. Γκόραν ο ναός είναι συχνός στόχος αυτών που θέλουν να τρομοκρατήσουν τον Ορθόδοξο πληθυσμό της περιοχής.

“Κάλεσα αμέσως την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και διαπίστωσε τα γεγονότα. Αργότερα, έφτασαν επιθεωρητές της διεύθυνσης κατά του εγκλήματος από το Travnik και διενήργησαν έρευνα. Η εκκλησία και το πνευματικό κέντρο είναι συχνοί στόχοι επιθέσεων. Το κίνητρο αυτής της ενέργειας είναι άγνωστο σε εμάς. Ελπίζουμε η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της με υπευθυνότητα και να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά”, ανέφερε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.