Στο Ξυλόκαστρο και στον Ι. Ναό του Αγίου Μακαρίου βρέθηκε χθες, Κυριακή του Θωμά, 5 Μαΐου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος πλαισιούμενος υπό του Ι. Κλήρου της πόλεως του Ξυλοκάστρου, τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία.

Στον λόγο του ο άγιος Κεγχρεών αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Μακάριο, τον Νοταρά, Αρχιεπίσκοπο Κορίνθου και γόνο της επιφανούς οικογενείας των Νοταράδων, εκ Τρικάλων Κορινθίας, του οποίου η μνήμη εορτάζεται την Κυριακή του Θωμά, εκάστου έτους. Ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι, ο Άγιος Μακάριος υπήρξε ταπεινός εργάτης της Νοεράς Προσευχής και ελεήμων και με τους πνευματικούς αγώνες του κατάφερε να αξιωθεί του «Ακτίστου Φωτός» και να αναδυχθεί υιός Φωτός και υιός Αναστάσεως.

Ολοκληρώνοντας επεσήμανε ότι οφείλουμε να τιμούμε τον Άγιο Μακάριο όχι μόνο για τα πνευματικά του κατορθώματα αλλά και για όλα όσα προσέφερε στο υπόδουλο γένος μας.

Τέλος, μετέφερε τις Αρχιερατικές και πατρικές ευχές, του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, προς τους ευσεβείς Πιστούς για ειρήνη, ευτυχία, σωτηρία των ψυχών τους και πλούσια ευλογία του Θεού δια πρεσβειών του Αγίου Μακαρίου!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.