«Όλοι είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουν την κυριαρχία του ψευδοκράτους», λέει ο Τσαβούσογλου.

Όλοι είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουν την κυριαρχία της «τδβκ» (ψευδοκράτος) και τα δικαιώματα που δόθηκαν στους Τουρκοκύπριους από το Σύνταγμα του 1960, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι πλέον η διαπραγματεύονται γίνεται για δύο κράτη.

Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στο νέο «Τουρκικό Σπίτι» στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών είπε ότι το γραφείο της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους θα βρίσκεται επίσης στο κτίριο.

Ευχαρίστησε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Έρσιν Τατάρ, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση με την τουρκική κοινότητα στο «Τουρκικό Σπίτι», προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο, μέχρι το τέλος».

«Διαπραγματευτήκαμε για ομοσπονδία για 54 χρόνια. Εμείς πάντα προσεγγίζαμε με καλή πρόθεση και πάντα προσεγγίζαμε με μετριοπάθεια, υποστηρίζαμε τη διαδικασία, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά, που βλέπει τους Τουρκοκύπριους σαν μειονότητα και δεν θέλει να μοιραστεί τίποτα με τους Τουρκοκύπριους, απέρριψε όλα σχέδια και τις προσπάθειες. Και είπαμε τελευταία στο Κραν Μοντάνα ότι δεν θα διαπραγματευτούμε πλέον για ομοσπονδία, θα διαπραγματευτούμε για δύο κράτη» είπε.

Συνέχισε, λέγοντας πως «θα διαπραγματευτούμε μαζί σας σήμερα, υπό την ηγεσία σας, υπό την ηγεσία του Προέδρου μας και στο πλαίσιο του οράματος που έχουμε εκφράσει, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων δεν θα παραβιαστούν και ελπίζω να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μαζί μέχρι το τέλος. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουν την κυριαρχία της τδβκ (ψευδοκράτος) και τα δικαιώματά τους που δόθηκαν από το σύνταγμα του 1960. Από την άποψη αυτή, εμείς, ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δίνουμε την καλύτερη δυνατή στήριξη στις προσπάθειες σας. Θα περάσουμε από κοινού αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών απευθυνόμενος στον Ερσίν Τατάρ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.