Την εκτέλεση έργων, ύψους 15,2 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Πέτσας στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος «Αντώνη Τρίτσης» για την ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισκέφθηκε διαδοχικά του δήμους Δράμας και Δοξάτου, όπου συναντήθηκε με τους δημάρχους Χριστόδουλο Μαμσάκο και Θέμη Ζεκερίδη, αντίστοιχα.

Στην πόλη της Δράμας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τη χρηματοδότηση δυο έργων υποδομής, ύψους 10.374.361,99 ευρώ, που αποτελούσαν αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Το πρώτο αφορά την πλήρη ανακατασκευή των κερκίδων του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» και του πολυχώρου που βρίσκεται κάτω από αυτές και το δεύτερο τη συνολική ανάπλαση του περιφερειακού δρόμου του Κορύλοβου, με τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμου, διαμόρφωση ανοιχτών χωρών εκδηλώσεων και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Το δεύτερο έργο που ανακοινώθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (465.690,00 ευρώ) αφορά τη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στον Απόστολο Παύλο, όπου με τη χρήση της τεχνολογίας πολυμέσων και σκηνογραφικές αναπαραστάσεις θα προβάλλεται η πορεία του Αποστόλου Παύλου από την Ταρσό της Κιλικίας, όπου γεννήθηκε, μέχρι τη Ρώμη, όπου και θανατώθηκε.

Πέρα όμως από τα ιεραποστολικά βήματα στον χώρο, θα παρουσιάζεται η σημασία του έργου του στον χρόνο, από τις επιστολές του και την πορεία των εκκλησιών που ίδρυσε μέχρι τον απόηχο της διδασκαλίας του στον παγκόσμιο πολιτισμό και την τέχνη της βυζαντινής εποχής, της αναγέννησης αλλά και του 20ου αιώνα.

Εκτός από αυτό προχωρά και το άλλο μεγάλο και φιλόδοξο έργο της πολιτιστικής διαδρομής «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, Απόστολου των Εθνών», το κόστος του οποίου ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στο Ταμείο . Το εν λόγω έργο ξεκίνησε το 2017, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια του Λάτσιο Ιταλίας και η Περιφέρεια Πάφου της Κύπρου. Στόχος του είναι να καθιερωθεί ένα ετήσιο πλέγμα δράσεων που θα αφορούν στην ανάδειξη του έργου του Αποστόλου Παύλου και της διαδρομής του, να ενισχυθεί ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός, και παράλληλα να ενισχυθούν οι τοπικές οικονομίες.

Από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία πέντε πολιτιστικών διαδρομών γεωγραφικού εύρους, με θεματικές αφηγήσεις από την ελληνική ιστορία, θα συντηρηθούν και θα αποκατασταθούν επιλεγμένα μνημεία, θα αναβαθμιστούν υπηρεσίες και υποδομές και θα αναπτυχθούν ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές και καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Με βάση τα όσα ορίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, το 70% των έργων αυτών πρέπει να έχει συμβασιοποιηθεί εντός του έτους. Μέσα στο 2023 πρέπει να έχει συμβασιοποιηθεί το υπόλοιπο 30%. Όλες οι διαδρομές πρέπει να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2025.

  • Της Δέσποινας Σωτηρίου

 

Πηγή :ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.