ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ: Στο Συνέδριο Lambeth της Αγγλικανικής εκκλησίας αναμένεται να βρεθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Καντουρίας κ. Ιουστίνου.

Ο κ. Θεόφιλος θα έχει την ευκαιρία να θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών τον υπαρκτό κίνδυνο αλλά και το εχθρικό κλίμα με το οποίο βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες οι χριστιανικές κοινότητες στους Αγίους Τόπους

Να σημειωθεί πως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων έχασε πρόσφατα την νομική μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ προκειμένου να ανοίξει εκ νέου η πολύκροτη υπόθεση της μεταβίβασης των δύο ξενοδοχείων στη χριστιανική συνοικία της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ σε εξτρεμιστικούς Ισραηλινούς έποικους, γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, οδηγώντας, μεταξύ άλλων, στην καθαίρεση του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, υπενθυμίζεται πως απέρριψε την προσφυγή, που άσκησαν οι νομικοί σύμβουλοι του Πατριαρχείου, για επανεξέταση, υπό το φως νέων στοιχείων, της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε του εποίκους.

Μάλιστα, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το Πατριαρχείο αναφέρει ότι η απόφαση αυτή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ στερείται οποιασδήποτε νομικής ή λογικής βάσης, και διαμηνύει ότι στέκεται ακλόνητο στις προσπάθειες να αποκρούσει τη ρατσιστική πολιτική και την ακροδεξιά, εξτρεμιστική ατζέντα στο Ισραήλ, που στοχεύει στη διάβρωση των πολλαπλής ταυτότητας της πόλης της Ιερουσαλήμ και της επιβολής μιας νέας πραγματικότητας σε αυτήν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.