Η απόφαση για το εάν ο επικεφαλής της μη κανονικής δομής της Εκκλησίας της Ουκρανίας Πατριάρχης Φιλάρετος θα είναι και επικεφαλής της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν έχει ληφθεί ακόμη, όπως δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι αυτό θα ανακοινωθεί στο «Συμβούλιο Ενοποίησης».

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Φιλάρετος υπενθύμισε ότι η υποψηφιότητά του έχει θεωρηθεί ως η κύρια.
«Ευχαριστώ του επισκόπους που έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους σε εμένα.

(…) Θα ενημερώσω το συμβούλιο για την απάντησή μου όσον αφορά στην πρόταση της εκλογής μου, δικαιολογώντας το όραμα και την απόφασή μου, εάν η πρόταση ανακοινωθεί επίσημα στο συμβούλιο», ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ανέφερε ότι οι εξάρχες της Κωνσταντινούπολης, Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ και Αρχιεπίσκοπος Ιώβ, οι οποίοι «πρόσφατα δραστηριοποιήθηκαν στην Ουκρανία», είναι οι πιθανότεροι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής της αυτοκέφαλης Εκκλησίας.

Μιλώντας για την πιθανές υποψηφιότητες του Φιλαρέτου και του Μακάριου Μαλετίτς, εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σημείωσε ότι «για την Κωνσταντινούπολη θα ήταν σημαντικό η νέα δομή να διευθύνεται από έναν κανονικό ιεράρχη», αφού θα της έδινε «μεγαλύτερη νομιμότητα».

από sputnik news

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.