Το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ φθάνει φέτος αισίως στην 37η διοργάνωσή του και θα την γιορτάσει με δύο μέγιστα μουσικά δρώμενα, που κατά σειρά ακούνε στα ονόματα: Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Δημήτρης Μπάσης.

Η μεν Ζουγανέλη είναι μία από τις κύριες εκπροσώπους τους νέου ελληνικού τραγουδιού και μας έρχεται για πρώτη φορά, ο δε Μπάσης κατατάσσεται στους πολύ μεγάλους ερμηνευτές και πλέον κοντεύει να πάρει την …αυστραλιανή υπηκοότητα με τις τόσες πετυχημένες εμφανίσεις που έχει κάνει σε Φεστιβάλ της Κοινότητάς μας.

«Η καθιέρωση του Φεστιβάλ και η ευρεία αποδοχή του από την γενικότερη κοινωνία σηματοδοτεί την πολυπολιτισμική ποικιλομορφία της Αυστραλίας. Στην 37η χρονιά μας παρουσιάζουμε ένα εξαιρετικό μείγμα εκδηλώσεων με ταλέντα από την Ομογένεια και την Ελλάδα, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που θέλει τα Φεστιβάλ να φέρνουν την σφραγίδα της υψηλής ποιότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετιστήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χάρης Δανάλης.

«Το Φεστιβάλ, προσφέρει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως προέλευσης, να έρθει και να απολαύσει τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού και επίσης καταδεικνύει την συνεισφορά της ελληνο-αυστραλιανής παροικίας υπέρ της ευημερίας της Αυστραλίας σε κάθε τομέα. Η κεντρική μας γιορτή θα λάβει χώρα για 15η συνεχή χρονιά στο Darling Harbour, όπου προσέρχονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι», τόνισε από την μεριά της η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και αντιπρόεδρος της Κοινότητας, Ουρανία Καρτέρη.

Το Φεστιβάλ επί της ουσίας έχει ήδη ξεκινήσει.
Πρώτη εκδήλωση ήταν η απονομή των μαθητικών βραβείων «Διονύσιος Σολωμός» σε μαθητές και μαθήτριες που πρώτευσαν στο μάθημα των Ελληνικών και Αρχαίων ελληνικών στις απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου της ΝΝΟ. Ήταν μια εκδήλωση στην επιβλητική αίθουσα MacLaurin Hall του Πανεπιστημίου τού Σύδνεϋ, όπου καταδείχθηκε η σπουδαιότητα της διδασκαλίας της γλώσσας μας στην Αυστραλία και την παρακολούθησαν δεκάδες κόσμου.

Σήμερα Παρασκευή 1η Μαρτίου στο Town Hall του Rockdale θα δοθεί συναυλία από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και το διήμερο 2-3 Μαρτίου θα είναι το μεγάλο ελληνικό γλέντι στο Tumbalong Park στο Darling Harbour.

Την Κυριακή το βράδυ η Ελληνίδα τραγουδίστρια θα είναι και πάλι το κεντρικό πρόσωπο. Όλα τα μηνύματα που έρχονται στην Κοινότητα συγκλίνουν στο ότι θα παρατηρηθεί κοσμοσυρροή.

Δείτε τη συνέντευξη της Ελεονώρας Ζουγανέλη στον Θέμη Καλλό:

Το Ελληνικό Πρόγραμμα θα είναι εκεί
Παρών την Κυριακή στο Darling Harbour θα είναι για άλλη μια χρονιά το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS με ζωντανή εκπομπή από τις 5-6 μ.μ. και δραστηριότητες στο περίπτερό του στη διάρκεια της ημέρας.

Θα ακολουθήσουν πάνω από 20 φεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα καλύπτουν μουσικά δρώμενα (Καζαντζίδης και Μαρινέλλα, Απόστολος Καλδάρας, Σταύρος Κουγιουμτζής), θεατρικές παραστάσεις («Τρωάδες»), ομιλίες παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις και πολλά άλλα.
Το αποκορύφωμα του Φεστιβάλ θα είναι η συναυλία με τραγούδια της «Ρωμιοσύνης» των μέγιστων δημιουργών Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Ρίτσου. Θα δοθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου στο Recital Hall του Σύδνεϋ με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μπάση.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπάρχει στην ιστοσελίδα www.greekfestivalofsydney.cοm.au
Πηγή: www.sbs.com orthodoxia agency

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.