Στο πλευρό των ορφανών παιδιών της Αφρικής βρέθηκε την ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, ο οποίος προερχόμενος από την πόλη Nkayi, αφίχθη αρχικά την Πέμπτη στην πόλη Dolisie για την πραγματοποίηση συσκέψεως με συνεργάτες των ορθοδόξων εκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών».

Κατά την σύσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π.Μάξιμος ΟUMBA, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Niari, Αιδεσιμ. Πρεσβ. π.Παύλος Diafouka, η κ.Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, ο κ.Διευθυντής του Γυμνασίου, ο κ. Παιδαγωγικός Σύμβουλος των εκπαιδευτηριών και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων, διεπιστώθη η άριστη και παραγωγική παιδαγωγικώς πορεία των σχολείων και η αγαστή συνεργασία με την Ι.Μητρόπολη. Αμέσως μετά έγινε έλεγχος των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, με σκοπό την διαρκή τήρηση του σχολικού συγκροτήματος σε αρίστη κατάσταση.

Κατόπιν, ο Σεβ. Μητροπολίτης επισκέφθηκε το παρακείμενο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» πόλεως Dolisie, όπου είχε την χαρά της επικοινωνίας με τα περιθαλπόμενα παιδιά, προς τα οποία προσέφερε έξι μεγάλους επιτοιχίους ανεμιστήρες για τα δωμάτιά τους (προς αντιμετώπιση των υψηλών τροπικών θερμοκρασιών, αλλά και περιορισμό της μεταδιδομένης διά των κουνουπιών ασθενείας της ελονοσίας), ενδύματα, γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Ακολούθησε εκτενής συνεργασία με τον Διευθυντή του Ορφανοτροφείου, π.Παύλο Diafouka, μετά το πέρας της οποίας ο Επίσκοπος ανεχώρησε οδικώς για την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe Noire.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.