Τη στήριξη στο αίτημα των φορέων του νησιού ώστε έδρα της υπό ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής Αιγαίου να είναι η Σάμος, εκφράζει ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος.

Με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης της ακριτικής περιοχής που υφίσταται το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πληροφορηθείς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευσέβιος την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να ιδρύσει Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ενώνει την φωνή του με τους τοπικούς φορείς της Σάμου και ζητεί ως έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής να επιλεγεί η Σάμος.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος τονίζει: «Πέρα από τα επιστημονικής φύσεως επιχειρήματα, σύμφωνα με τα οποία τα ήδη υπάρχοντα τμήματα γνωστικής αιχμής: α) Μαθηματικών και β) Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων συνδέονται άμεσα με το πνεύμα και την επιστημοσύνη μιάς Πολυτεχνικής Σχολής, η προέκταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο μέσω μιάς πολυτεχνικής Σχολής θα σήμαινε την διάθεση από μέρους της Κυβερνήσεως να στηρίξει τους πολύπαθους ακρίτες-κατοίκους του Νησιού μας, οι οποίοι ζούμε στις ακρώρειες του βορειανατολικού Αιγαίου και αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά μας και να φυλάξουμε τα σύνορα της Ευρώπης, ως άλλες Θερμοπύλες.

Ας μην λησμονείται, ότι είμαστε λίγοι, αλλά μόνιμοι κάτοικοι της ακριτικής Σάμου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται και τα τελευταία χρόνια πιεζόμαστε αφόρητα από το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς υφιστάμεθα σοβαρούς κραδασμούς σε κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό και κυρίως οικονομικό επίπεδο.

Η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σάμο θα αναβαθμίσει έτι περισσότερο την πνευματική ιδιοσυγκρασία των Σαμίων και θα αποτελέσει τον δίκαιο έπαινο για την μέχρι τώρα άριστη και διακεκριμένη επιστημονική παρουσία των άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η ανάγκη ακαδημαικής αποκέντρωσης είναι πλέον απόλυτη, σε συνδυασμό μάλιστα με την τάση πολλών νέων μας να επιλέγουν άλλες ευρωπαικές χώρες για να σπουδάσουν ή να συνεχίσουν την επιστημονική τους πορεία. Ας γίνει επιτέλους κατανοητό, ότι η Ελληνική Επικράτεια αρδεύεται και στηρίζεται από τις Επαρχίες και ιδίως τις ακριτικές, οι οποίες με τη σειρά τους πρέπει να αξιολογούνται ανάλογα με τις ανάγκες τους και να επιβραβεύονται από την κεντρική εξουσία, για να συνεχίζουν να αγωνίζονται εν καιρώ κρίσεως,

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.