Στη Ρωσία, ο ιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας Ρομάν Στεπάνοφ, ο οποίος είχε ζητήσει από τον προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας να δημοσιεύσει δηλώσεις για το εισόδημα και την περιουσία του, απαγορεύτηκε να λειτουργήσει από την τοπική Μητρόπολη και στερήθηκε το δικαίωμα να φοράει ράσο και σταυρό.

Η υπόθεσή του αναμένεται να εξεταστεί από το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο της Ρωσικής Εκκλησίας το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πάντως στη Ρωσική Εκκλησίας διατυμπανίζουν ότι η απόφασή τους για απομάκρυνση του ιερέα δεν είχε να κάνει με την δήλωσή του περί των οικονομικών του Κύριλλου αλλά με τον δήθεν «άσωτο βίο» που διαβιούσε ο ιερέας. Στην οικεία Μητρόπολη δήλωσαν ότι ο Στεπάνοφ είχε μια κόρη, την οποία είχε αποκτήσει με γυναίκα, με την οποία δεν ήταν σε γάμο. Ακόμα ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και πως ο λόγος για τις δηλώσεις που έκανε ήταν προκειμένου να αυξήσει τους συνδρομητές του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος ο ιερέας πάντως δικαιολόγησε την πράξη του να ζητήσει τις απολαβές και τα οικονομικά στοιχεία της κεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας λέγοντας ότι «έρχονταν άνθρωποι και μου έλεγαν ότι ο ένας ή άλλος ιερέας ζει μια πολυτελή ζωή, οδηγεί ένα ακριβό αυτοκίνητο, έχει το δικό του γιοτ και ένα ακριβό ρολόι. Προσπαθούσα κάπως να εξομαλύνω τις απόψεις αυτές μέσα από τον λόγο μου. Πλέον όμως δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω γιατί επέλεξα για τον εαυτό μου την αρετή της ειλικρίνειας», είπε ο πατέρας Ρομάν Στεπάνοφ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.