Στον κατακεκοσμημένο από πολύτιμα κειμήλια και αφιερώματα, έργα αργυροχρυσοχοῒας Ρωσικών εργαστηρίων του 19ου αιώνα Βυζαντινοπρεπή Ιερό Ναό της Αποτομής της τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου, του Προδρόμου, στην εμβληματική παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Χριστόφορο Παπανικολάου, τον Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και τον διάκονό του, και με την παρουσία του Διοικητού της Ναυτικής Βάσης Αγκαθωπών, η οποία περιλαμβάνεται στην Ενορία του Ναού, του διατελέσαντος Βουλευτού Κυκλάδων και Δημάρχου Ερμουπόλεως κ. Ιω. Μανούσου και πολλών Ενοριτών και ευσεβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο οποίος με το βάπτισμά του μας υποδεικνύει ότι μόνο αν απογυμνωθούμε, αν αρνηθούμε δυναμικά ό,τι μας εμποδίζει στην πορεία μας προς τον Θεό, δεν πρόκειται ποτέ να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε τον Θεό και προέτρεψε τους πιστούς να παρακαλέσουν τον Τίμιο Πρόδρομο να βοηθήσει, ώστε να ξεφορτωθούμε τα εύφλεκτα και άχρηστα άχυρα της ζωής μας και να πρεσβεύει στον Χριστό να μας συνάξει, ως σιτάρι καθαρό και γνήσιο του Θεού, στην ουράνια αποθήκη Του.
“Σήμερα”, προσέθεσε, “η Εκκλησία τιμά με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του “μείζονος εν γεννητοίς γυναικών”, κατά τα αδιάψευστα λόγια του Κυρίου, με αυστηρή νηστεία, ως της Μεγάλης Παρασκευής και μας καλεί να είμεθα και εμείς αληθείς και ειλικρινείς έναντι Θεού και ανθρώπων, ώστε να θεμελιώσουμε μια κοινωνία, που θα στηρίζεται στο θεμέλιο της αλήθειας και της δικαιοσύνης.
Ευχαρίστησε τέλος τον Εφημέριο, Πρωτοπρ. Χριστοφόρο Παπανικολάου, τους Επιτρόπους και τους συνεργάτες τους για την προετοιμασία της Πανηγύρεως, καθώς και το Χορό των Ιεροψαλτών, που απέδωσε τους ύμνους, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Λουκά Τσούκου, και ευχήθηκε σε όλους για το επί θύραις φθινόπωρο.
Ακολούθως, τελέσθηκε Μνημόσυνο των αοιδίμων Κτητόρων και Ευεργετών του Ναού Θεμιστοκλέους Πετροκόκκινου και Γεωργίου Βέλτσου, σήματα των οποίων περικοσμούν τον αύλειο χώρο του.
Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ πλέει προς Άνδρο, όπου το απόγευμα θα τελέσει Αγιασμό επί τη ενάρξει των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού Φάρου του λιμένος Γαυρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.