Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως ( 20 Δεκεμβρίου 20) και του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, στις 10 η ώρα πρωινή στο παν/κό ναϋδριο της Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών Αιγαίου Ρόδου, θα τελεστεί το Τεσσαρακονθήμερον μνημόσυνον του πολυαγαπημένου μας Μητροπολίτη Λαγκαδά κυρού Ιωάννου Τασσιά. Αγαπημένου, επιστηθίου φίλου του πατρός Κυριακού Μανέττα επί 42 χρόνια.

Θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες του ναϋδρίου και θα γίνει επίκαιρη ομιλία για τη μορφή και το πολύπλευρο έργο του από τον ομογάλακτο και προσωπικό του φίλο πατέρα Κυριάκο Μανέττα.

Στο εκκλησίασμα , με τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία , θα προσφερθούν ροδίτικα γλυκά για τη μνήμη του αξιαγάπητου Ιεράρχη.

Επίσης ανήμερα της του Χριστού Γεννήσεως , 40 μέρες ακριβώς από την κοίμησή του θα τελεστεί ειδικό τρισάγιο και θα προσφερθεί φαγητό , κρασί και γλυκά στη μνήμη του.

Από τη μέρα της εκδημίας του (15 Νοεμβρίου) μνημονεύεται το όνομα του σε όλες τις ιερές Ακολουθίες και θα τελούνται όλα τα μνημόσυνα του όπως ορίζει η Αγία μας εκκλησία.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιωάννης Τασσιάς κοιμήθηκε αιφνίδια σε ηλικία 62 ετών από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη . Δραστήριος , αεικίνητος , φιλάνθρωπος, άκακος ,απλούς , αρχοντικός , εύγλωττος. φιλακόλουθος,στοργικός σε κλήρο και λαό.

Ένας σύγχρονος Επίσκοπος ,ο παπαγιάννης Τασσιάς άφησε πίσω του μια σπουδαία πνευματική διαδρομή .Ο δικός μου ,ο δικός σας επίσκοπος , ο φίλος , ο αδελφός ,ο αληθινός Επίσκοπος. Αιωνία του η μνήμη. Η ευχή του μαζί μας…………..

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.