Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται από χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, καθώς το πρωί της Τετάρτης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μηνύματα για ταχεία ανάρρωση προς το Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας απέστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς και μερίδα του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μεταφέρθηκε με C – 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο προσγειώθηκε το C – 130, την εντολή για τη μεταφορά του έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Αθήνα, χθες αργά το απόγευμα. Ο Μακαριώτατος μεταφέρθηκε με το ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο και εισήχθη, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου δέχθηκε τις φροντίδες των θεραπόντων ιατρών.

Ακολουθεί το μήνυμα αδελφικής συμπαραστάσεως και ευχών από τον Οικουμενικό Πατριάρχη:

Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον
Τιράνων και πάσης Αλβανίας
κύριον Αναστάσιον,

Εις Τίρανα.

Μακαριώτατε και πολυφίλητε αδελφέ,

Αι προσευχαί ημών Σας συνοδεύουν κατά την πτήσιν Σας προς το κλεινόν Άστυ και κατά την εν αυτώ νοσηλείαν Σας, η οποία ευχόμεθα να είναι βραχεία και αποτελεσματική˙ διότι Σας αγαπώμεν και διότι Σας χρειάζεται η Εκκλησία.

Ευχόμεθα να συνεχίσετε επί πολλά ακόμη χρόνια την δημιουργικήν και ευεργετικήν προσφοράν Σας εις τον Χριστιανισμόν και εις την ανθρωπότητα, εις δόξαν Θεού.

Μακαριώτατε, περαστικά Σας!

Σας ασπαζόμεθα φιλήματι αγίω,
Αδελφικώς εν Κυρίω,

Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.