Στο Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών της Κορέας, με επί κεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Αιδεσιμολ. Δρ. Lee Hong-Jung, παρέθεσε γεύμα χθές, Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, η Κοινότητα Νεοχωρίου του Βοσπόρου.

Προς τα μέλη του Συμβουλίου καλωσόρισμα απηύθυνε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος, Αρχιμ. κ. Αγαθάγγελος Σίσκος, Αρχειοφύλακας των Πατριαρχείων. Για την ιστορία της Κοινότητας μίλησε ο Ελλογιμ. κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, Υπ. Δρ. Ιστορίας, και για την κατάσταση των μειονοτήτων και σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλακας της Μ.τ.Χ.Ε.

Εν συνέχεια ξεναγήθηκαν στους Ι. Ναούς Παναγίας Κουμαριωτίσσης και Αγίου Γεωργίου, Μετόχι του Παναγίου Τάφου, και τους διανεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συμβούλιο συμμετέχει επίσημα ως Εκκλησία-Μέλος και η Ιερά Μητρόπολη Κορέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βίγκας μίλησε από καρδιάς για την εμπειρία του ως Ρωμιού στο Νιχώρι, για την ζωή που εστιάζεται στον αυλόγυρο των Εκκλησιών, για τις δράσεις της Κοινότητας και για την ακατάπαυστη δουλειά που γίνεται για ένα ελπιδοφόρο μέλλον στους τόπους που μεγαλούργησε η Ρωμιοσύνη. Παρουσίασε, μάλιστα, και το πρόγραμμα του κύκλου των εκδηλώσεων Θεοτόκεια 2019,που διοργανώνει το Νιχώρι κάθε καλοκαίρι, με αφορμή την πανήτυρι της Παναγίας της Κουμαριώτισσας.
Το γεύμα ετοίμασαν με μεράκι οι εθελόντριες κυρίες της Κοινότητας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.