Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, του Σπορέως, των Αγίων Πατέρων της Ζ᾽ Οικουμενικής Συνόδου και της Συνάξεως των Αγίων Αναργύρων.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Πατριαρχική Εγκύκλιος για την εορτή της Συνάξεως πάντων των ιατρών Αγίων, εορτή που καθιερώθηκε από την Μητέρα Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία να εορτάζεται από φέτος κάθε χρόνο την πλησιέστερη Κυριακή στις 17 και 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να τιμά η Εκκλησία την ιατρική επιστήμη και την συνεισφορά των θεραπόντων της στην ανθρωπότητα.

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Κανιαδάκης, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο συνταξ. Εφημέριος του ναού πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης, ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί, μεταξύ των οποίων και η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.