Στο μακρινό Τζιμπουτί εξαπλώνεται η Ορθόδοξη Πίστη. Στην ανεξάρτητη παράλια χώρα της κεντρο-ανατολικής Αφρικής (σ.σ. συνορεύει με την Αιθιοπία) με έκταση μόλις 23.200 τ.χλμ οι ντόπιοι κάτοικοι γνωρίζουν την αλήθεια της Ορθοδοξίας.

Αναλυτικότερα, τριήμερη ποιμαντική επίσκεψη στο Τζιμπουτί, πραγματοποίησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, στην πνευματική ευθύνη του οποίου υπάγεται η χώρα αυτή της Ανατολικής Αφρικής.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να τελέσει την Θεία Ευχαριστία για τους Ορθοδόξους που διαμένουν στη χώρα και να τους στηρίξει πνευματικά.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Κοινοτικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με την παρουσία της Εριτ. Επίτιμης Προξένου της Ελλάδος στο Τζιμπουτί κας Αικατερίνης Στουραΐτη-Μεντζέντιμη, του Εντιμ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας κ. Ελευθερίου Γεωργαλή, του Εντιμ. Επίτιμου Προξένου του Καναδά, ιατρού κ. Νικολάου Γεωργαλή, μελών της Ελληνικής Παροικίας και Ορθοδόξων από άλλες χώρες.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου Τζιμπουτί, Προέδρου της Caritas και Αποστολικoύ Διοικητή στη Σομαλία Monseigneur Giorgio Bertin, προς τον οποίο ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του καθώς και τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β.

Ο Σεβασμ. επισκέφτηκε επίσης το Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδος, όπου έγινε θερμά δεκτός από την κ. Πρόξενο κ. Μεντζέντιμη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.