ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στο εορτάζον Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μάμαντος, εξαρτήματος της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και την παρουσία αρκετών πιστών, οι περισσότεροι των οποίων εκτός του Ναού, εφαρμόζοντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “η σημερινή εορτή μας υπενθυμίζει την αγάπη του Θεού προς την έλλογη και την άλογη δημιουργία, η οποία εξεδηλώθη προς μεν την έλλογο, τον άνθρωπο, δηλαδή, με την θυσία του Υιού και Λόγου Του για τη σωτηρία του, προς δε την άλογο. με την παρουσία αγίων προστατών της φύσεως και των ζώων, για να μας υποδείξει ότι οφείλουμε να προστατεύουμε και να αγαπάμε τη φύση και να αγαπάμε τα ζώα, τα οποία μας προσέφερε για τροφή και συντροφικότητα.”
Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και Υπεύθυνο της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, για τον ευπρεπισμό της πανηγύρεως και την μέριμνά του προς το Ναό και την Ιερά Μονή, καθώς και τον κ. Δημήτριο Ασημομύτη, ο οποίος εχορήγησε την εκ βάθρων ανακαίνιση του σε ερειπιώδη κατάσταση ευρικομένου Παρεκκλησίου, καταστάς δευτεροκτίτωρ αυτού, και ευχήθηκε σε όλους για τον αρξάμενο μήνα και το φθινόπωρο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.