Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικης κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκε χθες, ο Αρχηγός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού Νικόλαος Τσούνης, στην Πατριαρχική Επιτροπεία του Καΐρου. Ο Αρχηγός μετέβη στην Αίγυπτο στα πλαίσια της καλής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδος και Αιγύπτου.

Eιδικότερα, επισκέφθηκε την περιοχή της Βερενίκης, κοντά στην Ουργκάντα ως επίσημος προσκεκλημένος στα εγκαίνια της νέας αεροναυπηγικής βάσης. Σημειώνεται ότι στη Βερενίκη υπήρχε κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες ακμάζουσα Επισκοπή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας .

Ο Μακαριώτατος εδέχθη τον Αρχηγό στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου ανέπεμψε δέηση υπέρ του ενδόξου Πολεμικού Ναυτικού. Με ευλάβεια ο Αρχηγός προσκύνησε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου και ξεναγήθηκε υπό του Μακαριωτάτου στο παρεκκλήσιο και τη οικία που διέμενε ο Άγιος όταν ήταν Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου εκεί δηλαδή όπου φυλάσσονται προσωπικά του αντικείμενα.

Στην αίθουσα του Θρόνου ο Μακαριώτατος προσφώνησε τον υψηλό του επισκέπτη. Ο Αρχηγός τον ευχαρίστησε για την εγκάρδιο υποδοχή, εξέφρασε την θαυμασμό του για το επιτελούμενο έργο Του στην Αφρικανική Ήπειρο.

Υποσχέθηκε δε όπως στα επίσημα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Σουέζ σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου θα συμμετάσχουν με την παρουσία πολεμικών πλοίων και οργάνωση εκδηλώσεων θέλοντας να διαμηνύσουν ότι η διώρυγα του Σουέζ δεν ενώνει μόνο δύο θάλασσες αλλά και δύο λαούς που τους συνδέουν πάρα πολλά.

Πηγή: ekkairo.org

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.