Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Αποικίων με την συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου και την παρουσία του Σεβαστοκράτορος και Δευτεροκτίτορος της Ιεράς Μονής Πλοιοκτήτου κ. Ελευθερίου Πολέμη και ευσεβών Ανδρίων και παρεπιδημούντων προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην απάντηση που έδωσε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης στο ερώτημα τι είναι ευλάβεια και τι ευσέβεια, και συγκεκριμένα ότι “ευλάβεια είναι ο φόβος του Θεού, η συστολή, η πνευματική ευαισθησία, ενώ ευσέβεια είναι η τήρηση εξωτερικών τύπων, χωρίς εσωτερικό αντίκρυσμα, η ευσέβεια είναι κολώνια, ενώ η ευλάβεια είναι θυμίαμα, που προσελκύει την Χάρη του Θεού”!
“Αυτή την ευλάβεια”, συνέχισε, “κατείχε και η Οσία Ειρήνη, η Ηγουμένη της Μονής Χρυσοβαλάντου, και γι’ αυτό εφέλκυσε επ’ αυτήν την Χάρη του Θεού και τιμάται στους αιώνες πανορθοδόξως”, προτρέποντας τους πιστούς να την μιμηθούν.
Προ της αναχωρήσεώς του από την Άνδρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επεσκέφθη την Έκθεση με έργα του αειμνήστου Παύλου Σαμίου και του κ. Μανώλη Χάρου, που φιλοξενεἰται στο Ξενοδοχείο “ΑΝΕΡΟΥΣΑ”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.