Στην δεύτερη έδρα του Πατριαρχείου, το Σρέμσκι Καρλόβτσι (Κάρλοβατς), συνήλθε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας χθες, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. στο πλαίσιο των τακτικών εργασιών της.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Σρεμ κ. Βασίλειος, ο Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος και ο Επίσκοπος Κρούσεβατς κ. Δαβίδ. Από το 1848 μέχρι και το 1920, όπου μετά την ανύψωση της Εκκλησίας της Σερβίας σε Πατριαρχείο η έδρα μεταφέρθηκε στο Βελιγράδι, το Κάρλοβατς έγινε η δεύτερη έδρα της Εκκλησίας της Σερβίας, μετά το Πετς.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μαζί με τους Επισκόπους περπάτησε στους δρόμους της πόλης ΄θαυμάζοντας τα έργα των προκατόχων του.

Ακολούθως επισκέφθηκαν το Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Αρσενίου Σρέμετς όπου ο Πατριάρχης Σερβίας τέλεσε τον Αγιασμό στην έκθεση ιστορικών εγγράφων και φωτογραφιών που φιλοξενείται στους χώρους της Σχολής.

“Το σεμινάριο του Κάρλοβατς είναι αναντικατάστατο στην ιστορία της εκπαίδευσης του λαού μας γιατί μας θυμίζει την ουσία πάνω στην οποία οικοδομήθηκαν η ιστορία και η παράδοσή μας. Το Σρέμσκι Καρλόβτσι, δεν είναι απλώς ένα μέρος όπου η θρησκεία και η επιστήμη διασταυρώνονται, αλλά αντιπροσωπεύουν ένα μοναδικό σύνολο που το διαπερνά”, τόνισε ο Μακαριώτατος.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.