Σήμερα το Κακουργιοδικείο διέταξε την διεξαγωγή έρευνας από πραγματογνώμονα που θα οριστεί από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όπως ορίζει το άρθρο 70 της Ποινικής Δικονομίας.

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου παρουσιάστηκε σήμερα ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, για εξέταση του θέματος που έθεσε στις 26 Απριλίου ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μιχάλης Πικής, για ανικανότητα του πελάτη του, λόγω «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών» να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία στην οποία κατηγορείται για βιασμό.

Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011 στον χώρο εργασίας του ηλικίας 83 ετών ανώτερου κληρικού, στη Λάρνακα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σήμερα το Κακουργιοδικείο διέταξε την διεξαγωγή έρευνας από πραγματογνώμονα που θα οριστεί από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όπως ορίζει το άρθρο 70 της Ποινικής Δικονομίας.

Το Κακουργιοδικείο όρισε την 28η Ιουνίου ως ημερομηνία για να ακούσει ιατρική μαρτυρία επί του θέματος, πρώτα από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου και ακολούθως από την Κατηγορούσα Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της υπεράσπισης για ανικανότητα του πελάτη της να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, στις 26 Απριλίου, τέθηκε προτού ο ανώτερος κληρικός κληθεί να απαντήσει στην κατηγορία του βιασμού.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.