Το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία τελέσθηκε εις το Καθολικό του Γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου της «Παναγίας Άξιον Εστί» – Μεσσαίου Θεσσαλονίκης, πλαισιούμενος από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (Πεντάλοφος Γουμένισσας), με επικεφαλή τον Καθηγούμενο Αυτής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Τσαβδαρίδη, ο οποίος και είναι ο Πνευματικός του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από τον στίχο «ζητεῖτε δέ πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καί τήν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καί ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν», αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος στην ζωή του και στις σωστές επιλογές που πρέπει να κάνει, εφαρμόζοντας συνεχώς τον Λόγο του Κυρίου και ζώντας σύμφωνα με το Θέλημα Του, ώστε να καταφέρει να ζει αληθινά, προγευόμενος από τώρα όλων εκείνων των απερίγραπτων δωρημάτων που είναι αιώνια και άφθαρτα εις την Ουράνια Βασιλεία του Θεού.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, μετέβηκε στην περιοχή του Βερτίσκου, όπου παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρέστη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως 105 ετών (Ιούνιος 1913 – Ιούνιος 2018), από το Ολοκαύτωμα της Μπέροβας (Βερτίσκου), τελώντας Αρχιερατικό Τρισάγιο στην Μνήμη των Θυμάτων, έμπροσθεν του Μνημείου των πεσόντων Ηρώων της περιοχής κατά τους πολέμους της περιόδου 1912 – 1922.

Στο Ησυχαστήριο της «Παναγίας Άξιον Εστί» ο Λαγκαδά Ιωάννης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.