ΗΠΕΙΡΟΣ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Στο ιστορικό γεφύρι της Βροσίνας έριξαν το σταυρό, παρουσία υφυπουργού... Του π. Ηλία Μάκου. Στο ιστορικό γεφύρι της Βροσίνας, δίπλα στην παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων, στο Ζαλογγίτικο ποταμό, ο δήμος Ζίτσας οργάνωσε τη ρίψη του σταυρού.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο βουλευτής Ιωανίνων Σταύρος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κ. ά.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση της θείας λειτουργίας στο ναό Αγ. Γεωργίου και ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στο γεφύρι Βροσίνας, στα παγωμένα νερά.

γεφύρι της Βροσίνας

Αγιασμός στο γεφύρι της Βροσίνας

γεφύρι της Βροσίνας 2023

Πρόκειται για μονότοξο γεφύρι, μήκους 25μ., με άνοιγμα τόξου 10,30 μ., ύψος 5,30μ και πλάτος 2μ.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια ένας τολμηρός αψήφησε τα κρύα νερά και έπιασε το σταυρό.

Τέλος, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα και αντηλλάγησαν ευχές.

Βροσίνα Βασιλόπιτα

Τα Φώτα είναι ευκαιρία για σκέψεις, που θα γεννήσουν ελπίδα και αισιοδοξία, μέσα σ’ έναν ορίζοντα, που είναι τόσο νεφελώδης και ζοφερός. Το πλοίο της ζωής μας μέσα στο πέλαγος. Φοβερή θαλασσοταραχή. Κύματα απειλητικά. Φουρτούνα, που συγκλονίζει τις ψυχές.

Αν οι άνθρωποι κατορθώσαμε να μεταβάλλουμε τη ζωή σ’ έναν απέραντο κλαυθμώνα, υπάρχει και ο Θεός, που ήρθε στον κόσμο με τον βαπτισθέντα Χριστό.

Αν υπάρχουν οι θλίψεις, οι δοκιμασίες, οι φόβοι, όμως πέρα και πάνω απ’ όλα αυτά υπάρχουν και τα «αλλά» του Θεού.

Τι και αν οι δυσκολίες και τα εμπόδια φαίνονται ανυπέρβλητα στην κοντόθωρη λογική μας. Τι και αν οι φόβοι είναι ψηλαφητοί και απειλητικοί. Τι και αν οι συμφορές μοιάζουν ανεπανόρθωτες. Τα “αλλά” του Θεού, μας δείχνουν πως τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για εκείνον.

π Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.