ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, μαζί με τον κ. Δημήτρη Κυριακίδη, Δήμαρχο Κιλκίς, και συνεργάτες αυτών, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος, εκφράζοντας την επιθυμία του ευσεβούς λαού του Κιλκίς και τον σεβασμό του προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, απηύθυναν πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την πόλη τους, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για να προστεί των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της εκατονταετηρίδος από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο και τον Δήμαρχο κ. Κυριακίδη για την ευγενική πρόσκλησή τους, την οποία και απεδέχθη, και ζήτησε από τον Ποιμενάρχη της ιστορικής αυτής Μητροπόλεως, μίας από τις εν Ελλάδι εκκλησιαστικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, των λεγομένων «Νέων Χωρών», να μεταφέρει στο ποίμνιό του την Πατριαρχική ευλογία και τις πατρικές ευχές του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.