Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Πρόξενος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Πόλη κ. Ahmed Mohammed Ageel, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ άλλων για την προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου, καθώς και για τον διεξαγόμενο ακαδημαϊκό διάλογο ανάμεσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το Ισλάμ.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος προσκάλεσε τον κ. Γενικό Πρόξενο να παρακαθήσει στην Πατριαρχική τράπεζα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε την Εθνική Εορτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Tο βράδυ της Πέμπτης o Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Οικουμένιο, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Διευθυντή του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, παραβρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Πόλη, για την Εθνική Εορτή της χώρας.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, το βράδυ της Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από τον Δευτερεύοντα π. Αλέξανδρο, παρακολούθησε την συναυλία του διακεκριμένου διεθνώς καλλιτέχνη κ. Μάριου Φραγκούλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος ZORLU, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ετηρίδος της Τράπεζας “Deniz Bank”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.