ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΝΑΔΑ

Παρουσία, μεταξύ άλλων, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 εκδήλωση στο Ελληνικό Σπίτι στο Winona Drive του Τορόντο όπου η κυβέρνηση του Οντάριο ανακοίνωσε επένδυση έως και 100 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να προσθέσει επιπλέον 2.000 νοσηλευτές στον χώρο μακροχρόνιας φροντίδας.
Την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Οντάριο έκανε ο Υπουργός Μακροχρόνιας Φροντίδας Rod Phillips.

Τον κ. Υπουργό συνόδευαν η Εντιμ. Jill Dunlop, Υπουργός Κολλεγίων και Πανεπιστημίων και η Βουλευτής Έφη Τριανταφυλλοπούλου. Παρόντες ήταν ο κ. Γιάννης Φαναράς, Πρόεδρος του Ελληνικού Σπιτιού και προεδρεύων του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κ. Κώστας Κωστούρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Σπιτιού.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους συμμετέχοντες, τονίζοντας την ανάγκη να τιμούμε, να βοηθάμε και να θυσιαζόμαστε για τους ηλικιωμένους, όπως και οι ίδιοι θυσιάστηκαν για εμάς όταν μεγαλώναμε. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Φαναρά, πρόεδρο του Ελληνικού Σπιτιού και τον κ. Κωστούρο για το υποδειγματικό τους έργο. Ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Rod Phillips, τον πρωθυπουργό του Οντάριο κ. Doug Ford και όλη την κυβέρνηση για τη συνεχή υποστήριξή τους στο Ελληνικό Σπίτι και το έργο που γίνεται για τη βελτίωση στον τομέα της μακροχρόνιας περίθαλψης στην επαρχία Οντάριο, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τους χώρους του γηροκομείου με τους Υπουργούς και την κα. Τριανταφυλλοπούλου, χαιρετώντας πολλούς από τους ενοίκους, οι οποίοι τον γνωρίζουν εδώ και χρόνια. Ο Αρχιεπίσκοπος έψαλλε με τους ενοίκους τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, καθώς και το απολυτίκιο των Αγίων Αναργύρων. Στο τέλος της ξενάγησης ο Σεβασμιώτατος και οι επίσημοι επισκέφτηκαν το εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων που βρίσκεται στο Ελληνικό Σπίτι. Οι κυβερνητικοί επίσημοι θαύμασαν το ωραίο εκκλησάκι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.