Γράφει η Μητρόπολη Φθιώτιδος

Στο ορεινό χωριό της Δυτικής Φθιώτιδος Γαρδίκι Ομιλαίων μετέβη το πρωί της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προκειμένου να τελέσει την Εξόδιο ακολουθία του αειμνήστου Περικλέως Οικονόμου.

Ο εκλιπών, γνωστό και ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας της πόλεως μας, συνταξιούχος πολιτικός υπάλληλος της Ελληνικής Αστυνομίας, εχρημάτισε επί πολλά συναπτά έτη μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Επίσης διηκόνησε για πολλά χρόνια έως και της κοιμήσεως του, ως ενεργό μέλος της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Λαμίας από τις θέσεις του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου καθώς και του Μέλους του Ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου.

Κατόπιν επιθυμίας του εκηδεύθη και ετάφη στην γενέτειρά του το Γαρδίκι Ομιλαίων και η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε από τον Ποιμενάρχη μας με την παρουσία του Αρχιμανδρίτου π. Αμβροσίου Αναστασίου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σπερχειάδος π. Δημητρίου Κυρίτση, του Εφημερίου του Αγίου Δημητρίου Λαμίας π. Αθανασίου Σκαρμούτσου, του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος Μακρακώμης π. Ευσταθίου Παπακώστα, του Εφημερίου του χωριού Παλαιοχώρι π. Ιωάννου Σουφλερού και του Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη. Επίσης παρέστη ο Δήμαρχος Μακρακώμης – Σπερχειάδος κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου και αρκετοί συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος.

Στον επικήδειο λόγο του ο Ποιμενάρχης μας εξήρε τα χαρίσματα, τα οποία περικοσμούσαν την προσωπικότητα του αειμνήστου, όπως ο αδαμάντινος χαρακτήρας του, η σύνεση, η ταπεινοφροσύνη, το Εκκλησιαστικό ήθος, ο σεβασμός και η αγάπη του για την Εκκλησία και την Θεία λατρεία, αρετές οι οποίες συνθέτουν την προσωπικότητα ενός γνησίου τέκνου της Εκκλησίας και ενός καλού χριστιανού.

“Αυτά τα χαρίσματα αδελφοί μου ήταν εκείνα, τα οποία τον ανεβίβασαν στην θέση του Μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, στο ανώτατο Συμβούλιο της Μητροπόλεως μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε ο Κύριος να τον αναπαύει στην αιώνια μακαριότητά του και το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν κι’ άλλοι χριστιανοί.

Στις δύο κόρες του και τους συγγενείς του ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος, ο Κύριος να τους χαρίζει την εξ ύψους παραμυθία και να έχουν την ευχή του.

Ακολούθησε η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

Στο Γαρδίκι ο Φθιώτιδος Νικόλαος για την Εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Περικλέως Οικονόμου Στο Γαρδίκι ο Φθιώτιδος Νικόλαος για την Εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Περικλέως Οικονόμου Στο Γαρδίκι ο Φθιώτιδος Νικόλαος για την Εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Περικλέως Οικονόμου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.