Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών πρωτοκόλλων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής με τίτλο: «Στο φως των αστεριών…» της εριτίμου Εκπαιδευτικού Φιλολόγου και Συγγραφέως κ. Γεωργίας Ανδριοπούλου.

Παρουσία του Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος κ. Ιωάννη Σαρακιώτη, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, Αντιδημάρχων, της τ. Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Ελένης Μακρή, αλλά και πολλών επιφανών πνευματικών ανθρώπων της πόλεως, ομιλητές καταγόμενοι από την Φθιώτιδα, όλοι μαθητές της κ. Ανδριοπούλου, μίλησαν με συγκινητικά λόγια, σεβασμού, τιμής και ειλικρινούς αγάπης για την ποιήτρια κ. Ανδριοπούλου ως καθηγήτρια, άνθρωπό, ποιήτρια, συγγραφέα, αναλύοντας συνάμα και πολλές επίκαιρες πτυχές και έννοιες, όπως του ρόλου της ποίησης, του ρόλου της γυναίκας εκπαιδευτικού κ.α.

Εισηγήσεις ανέπτυξαν: ο κ. Ρούσκας Γεώργιος, Πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσων και Πρόεδρος του Συμβουλίου Συμβολαιογράφων της Ε.Ε., ο κ. Παναγιώτης Ιακωβής, Ιατρός Καρδιολόγος, Επεμβατικός Χειρούργος, η κ. Παρασκευή Κορμάζου, φιλόλογος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, η κ. Ντέπη Ταμάμη Εκπαιδευτικός της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πατρών και Υποδιευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και η κ. Μάρτη Αγγελοπούλου, Ιατρός Χειρούργος ΩΡΛ.

Την παρουσίαση έκανε ο Διευθυντής του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. Ανδρέας Ιωακείμ, ενώ την ομόρφυναν με τις μελωδικές φωνές τους ο Καθηγητής Κιθάρας του Ωδείου κ. Νικόλαος Μανέτας και η μαθήτρια του Ωδείου κ. Βασιλική Λαμπροπούλου.

Η κ. Ανδριοπούλου εμφανώς συγκινημένη αρκετές φορές χρησιμοποίησε τις λέξεις αγάπη, όνειρο, ελπίδα, αλλά πολλές ήταν οι φορές επίσης, που υποκλίθηκε ενώπιον όλων, δοξάζοντας τον Θεό και ευγνωμονώντας τους ανθρώπους για την πολλή αγάπη που έλαβε στην ζωή της.

Ιδιαίτερη συγκίνηση αισθάνθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι όταν η κ. Ανδριοπούλου σημείωσε με δάκρυα στα μάτια: «Υποκλίνομαι, υποκλίνεται η καρδιά μου και η ψυχή μου, σε όλους εκείνους τους 7.500 μαθητές, στα παιδιά μου, που πέρασαν από την ζωή μου ως εκπαιδευτικός και που σήμερα σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν κοιτάξω συναντώ μαθητές μου, ανθρώπους πλέον επιφανείς, ανθρώπους χρήσιμους στην κοινωνία. Αυτή είναι η επιτυχία ενός δασκάλου, να γίνονται οι μαθητές του καλύτεροι από αυτόν».

Την εκδήλωση επισφράγισε με λόγια αγάπης και σεβασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, η οποία και αποτελεί μία πραγματοποίηση του οράματός του, να χρησιμοποιείται το Αμφιθέατρο της Μητροπόλεως από όλους για τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Συμεών αναφερόμενος στην κ. Ανδριοπούλου την συνεχάρη για την νέα της ποιητική συλλογή, η οποία όπως ετόνισε «είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της καρδιάς της» και αναφέρθηκε στην επιτυχία ενός καλού δασκάλου όπως αυτή περικλείεται σε μία μόνο φράση του Ιερού Χρυσοστόμου: «φιλείν και φιλείσθαι».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών από μέρους της κ. Ανδριοπούλου σε όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.