ΦΑΝΑΡΙ -Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από χθες μαζί με την οικογένειά του ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση που τού απηύθυνε το Φανάρι πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και για τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανταλλάξουν απόψεις και για τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει φοβερά αρνητική εξέλιξη για την ανθρωπότητα. “Οι συνέπειες θα είναι δραματικές, ο κόσμος μετά την 24η Φλεβάρη θα είναι διαφορετικός” είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του σχολιάζοντας πως “ξυπνήσαμε σ’ έναν κόσμο διπολικό με σκληρό Ψυχρό Πόλεμο”.

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε μάλιστα και την ανησυχία του για την αναθεωρητική πολιτική του Προέδρου Ερντογάν εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι μέσα από τις εξελίξεις η Τουρκία αναβαθμίζει το ρόλο της τηρώντας την στάση του “επιτήδειου ουδέτερου”.

Τα μηνύματα από τη συνέντευξή του
Από τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τις πολιτικές του κεραίες τεντωμένες για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι “ο κ. Μητσοτάκης νομίζω ότι δεν θα αντέξει” και ότι θα αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες νωρίτερα επειδή έχει οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο εξέφρασε την ελπίδα του να μην γίνει και κοινωνικό.

Η Κουμουνδούρου “διάβασε” την ανακοίνωση της καθόδου του κ. Χρυσοχοΐδη στη Δυτική Αθήνα ως έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κάτι που επεσήμανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και να συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες κάλπες διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά όλους όσοι- και του ΚΙΝΑΛ συμπεριλαμβανομένου θα συμφωνήσουν σ’ ένα πρόγραμμα που θέτει για παράδειγμα ως προϋπόθεση την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε αρνητικά απέναντι στα σενάρια συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης κι επέμεινε ότι η απλή αναλογική δίνει τη δυνατότητα για σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας. Επανέλαβε πως όταν τεθεί αυτή η προοπτική τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν θα είναι απλοί χειροκροτητές αλλά συμμέτοχοι αποφάσεων θα ψηφίσουν σε εσωκομματικό δημοψήφισμα για το θέμα αυτό και μάλιστα με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.