Με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε στο Φανάρι ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού ΑΝακύκλωσης, Νίκος Χιωτάκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ιδιαίτερη φροντίδα και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προσωπικά ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης για την προστασία του Περιβάλλοντος, οι οποίες είναι και στο σχέδιο δράσης της νέας διοίκησης του ΕΟΑΝ.

Συζητήθηκε η αναγκαιότητα του περιορισμού των πλαστικών υλικών και σκευών στη καθημέρινότητα των πολιτών για το περιορισμό της ρύπανσης των θαλασσών, η διάδοση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης σε κάθε δραστηριότητα καθώς επίσης και ο σχεδιασμός για τη διοργάνωση Συμποσίου για το Περιβάλλον τον επόμενο χρόνο.

Ο Παναγιώτατος κκ Βαρθολομαίος δήλωσε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι και θα παραμείνει η πρώτη Εκκλησία, η οποία ανέδειξε την πνευματικήν και ηθικήν διάσταση του οικολογικού προβλήματος και το οικολογικό της χριστιανικής πίστης.

Ο κ. Νίκος Χιωτάκης είπε ότι στους στρατηγικούς στόχους του ΕΟΑΝ που είναι η εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των ενδιαφερομένων μερών για την πρόληψη και την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων , η μείωση δημιουργίας αποβλήτων και η προώθηση της ανακύκλωσης μέσω προγραμμάτων εναλλακτικής διαχείρισης, έχει ιδιαίτερη σημασία η συνδρομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στις ευχές και τα αναμνηστικά δώρα του Οικουμενικού Πατριάρχη ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ ανταπέδωσε με την αναμνηστική τσάντα πολλαπλών χρήσεων η οποία αντικατέστησε την πλαστική μιας χρήσεως για τις αγορές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Albert valiakhmetov

Albert valiakhmetov
απροσδόκητες ειδήσεις εντούτοις